video blackjackBlackjack on peli, jota on totuttu pelaamaan perinteisenä pöytäpelinä. Siksi seuraavaksi esittelemämme monen käden video-blackjack onkin mielenkiintoinen tapaus, joka pyrkii yhdistämään perinteisen blackjackin videopokerista tuttuun videopelimäiseen pelaamiseen.

Uutta ja vanhaa samassa paketissa

Betfairin Multi Hand Video Blackjackissa pelaaja voi valita, pelaako hän yhtä, kolmea, vai viittä kättä. Erikoisen pelistä tekee sen, että myös jakajan käsin määrää voi vaihdella. Jakajan käsiä on aina vähintään kolme, muut vaihtoehdot ovat 5, 10 tai 50 kättä. Perinteisenä pöytäpelinähän monen käden blackjackissa jakajalla on aina vain yksi käsi.

Video blackjackin säännöt noudattavat tavallisen blackjackin sääntöjä: tuplaukset, vakuutukset ja korttien splittaamiset toimivat kuten normaalistikin. Jakajan kaikkien käsien näkyvä kortti on aina sama, mutta piilokortti ja muut mahdollisesti vedettävät kortit jaetaan omista pakoistaan. Pelillisesti ei siis ole luvassa yllätyksiä. Uutta on pelin pistelaskujärjestelmä, joka näennäisestä monimutkaisuudestaan huolimatta on kylläkin looginen ja erittäin helppo oppia.

Kun pelikierros on päättynyt, pelaajan kaikkia käsiä verrataan jakajan jokaiseen käteen. Pelaajan käsien alla on vihreät, keltaiset ja punaiset ruudut – voitot, tasapelit, tappiot. Näiden ruutujen sisällä on numeroita, jotka kertovat, kuinka monta kertaa kyseinen käsi on voittanut, ollut tasan tai hävinnyt jakajan käsille. Lisäksi viemällä hiiren esim. vihreän ruudun päälle voi erikseen nähdä, mitkä kädet pelaaja voitti kyseisellä kädellään.

black jack

 

Jakajan jokaisen käden alla on puolestaan yksi, kolme tai viisi palloa riippuen siitä, kuinka monta kättä pelaajalla on. Pelikierroksen lopussa jokainen pallo voi tuttuun tapaan olla vihreä, keltainen tai punainen. Kunkin pallon väri kertoo, voittiko vai hävisikö pelaajan käsi kyseisen jakajan käden, vai olivatko kädet kenties tasan.

panos ja voittoVärikoodeilla pelistä saa nopeasti hyvän yleiskäsityksen, mutta tarkat voitot tai tappiot voi tarkastaa ruudun oikean reunan yhteenvedosta. Siinä kerrotaan alkupanos, kokonaispanos yhdessä pelin aikana mahdollisesti tehtyjen tuplausten ja vakuutusten kera, sekä voitto.

Strategian kannalta videoblackjack toimii kuin normaalikin. Strategiat ja taktiikat blackjackin pelaamiseen löydät näiltä sivuilta.

Tarkkana panosten kanssa

Video blackjackin panostusjärjestelmä eroaa myös perinteisen blackjackin vastaavasta. Video blackjackissa valitaan panos, joka sitten kerrotaan pelaajan ja jakajan käsin määrällä. Jos siis valitset $1 panoksen ja valitset pelaajalle kolme kättä ja jakajalle 10 kättä, kokonaispanos on $30 ($1 x 3 x 10 = $30). Näin ollen kannattaa pitää maltti panosten kanssa, sillä suurin mahdollinen kokonaispanos on video blackjackissa uskomattomat $12 500!

Uutta potkua blackjackiin

Multi Hand Video Blacjack on hauska peli. Käytännössähän pelaaja tekee päätökset omien käsiensä suhteen aivan kuten tavallisessa blackjackissa, mutta peli saa kuitenkin uuden luonteen, kun jakajalla onkin enemmän kuin yksi käsi. Tällöin pelissä tuntuu olevan paljon aikaisempaa enemmän toimintaa. Myös videopelimäinen ote sopii peliin kuin nyrkki silmään ja sokerina pohjalla toteutus on ensiluokkaista.

» Pelaa Videoblackjackiä